Награждаване на победителите в Общински конкурс за детско творчество "Коледа е, стават чудеса"

На 18 декември на тържествена церемония във Възрожденското училище бяха наградени победителите в Общински конкурс за детско творчество "Коледа е, стават чудеса".

Господин Малинов – директор на Обединен детски комплекс, поздрави участниците, техните учители и родители, изпълнили залата.

През тази година в конкурса участваха ученици от всички общински училища с 257 творби. Наградени бяха 109 творби в трите направления на конкурса – „Народно приложно изкуство", „Изобразително изкуство" и „Литературно творчество". Бяха раздадени 25 първи награди, 21 втори, 18 трети, 40 поощрителни награди, 3 награди на настоятелството на ОДК и 2 специални награди на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров".

Гости на тържеството бяха г-н Светослав Василев – зам.кмет в Община Кюстендил, г-жа Нели Петкова – директор на дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт" в Община Кюстендил, г-жа Елка Тодорова – библиотекар в Детски отдел на РБ „Емануил Попдимитров" – гр. Кюстендил.

За доброто настроение на гостите се погрижиха децата от театралната школа при ОДК с ръководител Ани Кръстева и от школата по модерен балет при ОДК с ръководител Йонгдже Хо.

Наградените творби, експонирани в залата на Възрожденското училище, бяха включени в Благотворителен базар в подкрепа на лечението на Тони Костов, който е бивш участник в школите към Обединен детски комплекс. С изработени над 200 картички и сувенири в базара участваха и децата от школата по изобразително и приложно изкуство с ръководител г-жа Любка Радкова. От продажбата на творбите бяха събрани 255 лева.

С творби от конкурса ОДК се включи и в благотворителния Коледен базар, организиран от отдел „Култура и духовно развитие" в Кюстендил.Администраторкси панел

Парола:
затвори