Национална кампания "Посланията на есенния лист"

За шеста поредна година Обединен детски комплекс в Кюстендил се включи в националната кампания на Националния дворец на децата за безопасност на движението „Посланията на есенния лист".

Инициативата се проведе от 6 до 17 ноември.

Децата от школите и клубовете към ОДК раздаваха на водачите на моторни превозни средства, на пешеходците и на своите родители листовки с послания за шофиране с намалена скорост през есенно-зимния период, за даване предимство на пешеходците, за подготовка на автомобилите за зимата. Есенният лист, който те им поднасяха е символично пожелание за безопасно движение през предстоящия труден и опасен зимен сезон, пожелание за здраве и живот – което е най-необходимо на участниците в движението по пътищата.

Финалът на кампанията бе на 17 ноември. Обединен детски комплекс – Кюстендил в сътрудничество с РУ на МВР – сектор „Пътна полиция" проведе акция на пешеходната пътека на ул. „Цар Освободител" при ЕГ „Д-р Петър Берон". Под формата на флашмоб децата от театралната школа с ръководител Ани Кръстева демонстрираха поведението на децата-пешеходци на пътя и отправиха послания към шофьорите за разумно поведение през есенно-зимния сезон.

Целта на кампанията „Посланията на есенния лист" е да се фокусира вниманието на участниците в движението по улиците и пътищата (пешеходци и шофьори) върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение, най-вече около училищата и детските заведения, да се посочи важността на примера на родителите за възпитаването на пътна култура у подрастващите.Администраторкси панел

Парола:
затвори