Акция "Посланията на есенния лист" - 24-30.10.2014

От 24 до 30 октомври децата от школите и клубовете при Обединен детски комплекс проведоха акция под мотото „Посланията на есенния лист“. В Кюстендил акцията се провежда за трета поредна година по инициатива на Обединен детски комплекс. Тя е част от Националната кампания по превенция на пътните злополуки, която се провежда преди началото на зимата.

Акцията има за цел да се фокусира вниманието на обществеността върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение и да се посочи важността на примера на родителите и на възрастните за възпитаването на пътна култура у подрастващите.

Есенният лист, който децата поднесоха на кюстендилските шофьори, е символично пожелание за безопасно движение през предстоящия труден и опасен зимен сезон и е препоръка за безопасно шофиране, добра подготовка на автомобила за зимата, подмяна на летните гуми със зимни, осигуряване на вериги за сняг, изправни фарове, чистачки, изправни светлини и светлоотразители, отопление на автомобила, регулирани фарове, шофиране с намалена скорост поради удължения спирачен път на автомобила, толерантност на водачите към трудно подвижните деца и възрастни пешеходци върху хлъзгавите настилки и други важни препоръки. Есенният лист също е посланик на пожелание за здраве и живот – което е най необходимо на водачите и всички негови спътници.Администраторкси панел

Парола:
затвори