Деца от ШИПИ и ДЮТА "Кюстендилче" участваха в творческа ваканция в Кранево

31 талантливи деца от школата по изобразително и приложно изкуство с ръководител Любка Радкова и от ДЮТА “Кюстендилче” с ръководител Рангел Маджарски при Обединен детски комплекс – Кюстендил се завърнаха от с. Кранево, където от 31 юли до 10 август участваха в творческите ателиета по Програмата за творчески ваканции на Националния дворец на децата “Хайде да творим заедно!”. Програмата е разработена от НДД и финансирана от МОН. В нея са поканени да участват деца от детските комплекси и центровете за работа с деца от цялата страна, които са отличени в международни и национални конкурси, фестивали и състезания.

Освен почивката, програмата включваше занимания по изобразително и танцово изкуство. Организаторите от Ученически отдих и спорт бяха подготвили богата програма за 250-те деца в лагера – те имаха възможност да се включат в творчески вечери, щафетни игри, състезания по мокърбол, сървайвър, интелектуалното състезание “Аз обичам България”, вечер на Нептун – с конкурс за костюм от морски дарове. Организирани бяха кинопрожекции и дискотеки.

Директорът на Националния дворец на децата г-жа Татяна Досева бе впечатлена от активното участие на кюстендилските деца. Тя отправи покана към тях за включване в програмата през следващото лято.

Децата от ДЮТА и ШИПИ се завърнаха от лагера в хотел “Невен”, с. Кранево добре отпочинали и заредени с нови творчески идеи за бъдещата си работа.Администраторкси панел

Парола:
затвори