Деца изработваха цветни мозайки - 18.10.2019 г.

Четвъртокласници от ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий" посетиха Регионален исторически музей гр. Кюстендил. Те изработиха цветни мозайки върху глинена основа.

В рамките на октомврийската Детска музейна работилница децата имаха възможност да разберат повече за мозайките от античността. С разнообразието си от цветове и форми те отразяват специфичните за града белези, съществуващи от хилядолетия. Темата е вдъхновена от достигнали до нас културни паметници, изобразяващи характерните особености на региона. Това са античните подови мозайки на Пауталия. В месеца, свързван с края на земеделската година и събирането на реколтата, акцентът е плодородието на Кюстендилския край, който се слави като "Овощната градина на България".

За пореден път посещението бе организирано от кариерните консултанти от ОДК, които останаха очаровани от малките творци.


Обединен детски комплекс - Кюстендил Обединен детски комплекс - Кюстендил Обединен детски комплекс - Кюстендил Обединен детски комплекс - Кюстендил Обединен детски комплекс - Кюстендил Обединен детски комплекс - Кюстендил

Администраторкси панел

Парола:
затвори