Школа по футбол

Школата по футбол е изградена от 5 учебно-тренировъчни  групи, в които тренират деца на възраст от 8 до 15 години. Групите са сформирани от ученици на НУ „Св. Климент Охридски”, ПМГ "Проф. Емануил Иванов" и от училищата на Кюстендил.

   Във всички групи се работи за развитие на физически качества сила, бързина, издръжливост, ловкост, които се тестват в началото и в края на учебната година. Чрез тренировъчния процес се цели подобряване на функционалните възможности и здравословното състояние на учениците. Приоритет в работата на школата по футбол е откриване и развитие на спортни таланти.

Школата по футбол организира и провежда Есенен, Коледен и Пролетен турнири за ученици от различни възрасти от училищата на град Кюстендил.

Основната цел в учебно-тренировъчната работа на школата по футбол е достойно представяне – класиране на І място в зоналното първенство на Югозападна България и придобиване на право за участие в Националния детски футболен турнир „Данониада ” в гр. София.

От 2009 година отборът на ОДК неизменно се представя отлично и се класира за финалния турнир.

През 2009 г. са девети.

През 2010 г. на финалния турнир в гр. София отборът зае ІІІ място в националната класация, оставяйки зад себе си центрове като София, Варна, Плевен, Бургас и др.

През 2011 г. футболистите на ОДК са девети.

През 2012 г. заеха 4 място.

През 2013 г. са пети.

За отбора по футбол на ОДК - Кюстендил се говори с уважение и респект във футболните среди на страната. Много футболни центрове проявяват интерес към футболисти от школата ни.

Заниманията с желаещите деца продължават и през лятото – футболът е включен в Програмата за лятна работа „Детско лято”. През месец юли се организира футболен турнир за купата на ОДК, за квартални отбори.

Учител: Константин Мандалски


Обединен детски комплекс - Кюстендил Обединен детски комплекс - Кюстендил Обединен детски комплекс - Кюстендил Обединен детски комплекс - Кюстендил Обединен детски комплекс - Кюстендил

Администраторкси панел

Парола:
затвори